A BILL

TO AMEND SECTION 7‑9‑60, CODE OF LAWS OF SOUTH CAROLINA, 1976, RELATING TO COUNTY COMMITTEES, SO AS TO PROVIDE THAT ALL ELECTED PRECINCT COMMITTEEMEN MAY VOTE ON QUESTIONS BEFORE THE COUNTY COMMITTEE, TO PROVIDE THAT THE CHAIRMAN MAY VOTE IN THE CASE OF A TIE, AND TO PROVIDE THAT AN ELECTED OFFICER OF THE COUNTY COMMITTEE WHO IS NOT A PRECINCT COMMITTEEMAN MAY VOTE DE FACTO, AND TO CLARIFY THE ELECTION PRECINCTS ORGANIZATIONAL RELATIONSHIP.

Be it enacted by the General Assembly of the State of South Carolina:

SECTION
1.
Section 7‑9‑60 of the 1976 Code is amended to read:


“Section 7‑9‑60.
The clubs precinct or club in each county shall be is held together and operate operates under the control of a county committee, which shall consist consists of one member from each precinct or club to be elected by the precinct or club and shall also include includes the State Executive Committeeman from such each county.  The committee, when elected, shall appoint its own officers, (except the chairman, who shall be is elected by the county convention), who shall not necessarily may not be members of the committee.  A vacancy in the membership of the committee shall must be filled by the precinct or club through the loss of whose member by death, resignation, or otherwise the vacancy occurs, except that if the office of the county chairman shall become becomes vacant by death, resignation, or otherwise, the committee may fill the vacancy by electing a chairman to serve until the organization of the next regular county convention.  An officer of the county committee who is not a member of the committee shall not be entitled to vote on any question, except the chairman and then only in case of a tie vote.  All elected precinct committeemen may vote on questions before the county committee and constitute one hundred percent of the eligible voters on the county committee.  The chairman may vote in the case of a tie.  An elected officer of the county committee, who is not a precinct committeeman, also may vote and is considered a de facto voter.  However, de facto voters may not exceed twenty percent of the total eligible county committee voters. The tenure of office of the committee shall be is until the day of the county convention in each general election year.”

SECTION
2.
This act takes effect upon approval by the Governor.
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