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A BILL

TO AMEND THE CODE OF LAWS OF SOUTH CAROLINA, 1976, BY ADDING SECTION 39‑1‑55 SO AS TO PROVIDE THAT A PERSON MAY NOT ISSUE OR SELL A GIFT CERTIFICATE WHICH PROVIDES THAT THE CERTIFICATE EXPIRES BEFORE THE FIRST ANNIVERSARY OF THE DATE ON WHICH THE CERTIFICATE IS ISSUED OR SOLD, TO PROVIDE EXCEPTIONS, AND TO PROVIDE THAT A CONDITION RELATING TO THE USE OF A GIFT CERTIFICATE MUST BE STATED CLEARLY ON THE CERTIFICATE IF THE CONDITION PROVIDES THAT THE CERTIFICATE DECREASES IN VALUE OVER A PERIOD OF TIME OR THAT A FEE IS CHARGED AGAINST THE BALANCE OF THE CERTIFICATE AFTER A CERTAIN PERIOD OF TIME.


Amend Title To Conform

Be it enacted by the General Assembly of the State of South Carolina:

SECTION
1.
Chapter 1 of Title 39 of the 1976 Code is amended by adding:


“Section 39‑1‑55.
(A)
As used in this section, ‘gift certificate’ means a certificate that is issued or sold by a person engaged in the business of offering goods or services for sale at retail and that entitles a recipient of the certificate to the delivery of goods or services from the person who issued or sold the certificate.  This term includes a gift card used for the same purpose as a gift certificate.


(B)
A person shall not issue or sell a gift certificate which provides that the certificate expires before the first anniversary of the date on which the certificate is issued or sold.  However, a person may issue or sell a gift certificate which provides for an expiration date before the first anniversary of the date on which the certificate is issued or sold as long as the expiration date is on the front of the gift certificate in capitalized letters in at least ten‑point font.  A gift certificate that contains an expiration date which does not conform to this subsection expires on the first anniversary of the date on which the certificate is issued or sold.


(C)
A condition relating to the use of a gift certificate must be stated clearly on the certificate, the envelope, or covering of the certificate, or the receipt given to the purchaser of the certificate, if the condition provides that the certificate decreases in value over a period of time or that a fee is charged against the balance of the certificate after a certain period of time.


A gift certificate that does not state clearly a condition described by this subsection may be redeemed at any time for the original value of the certificate, less any amount charged against the balance of the certificate by the consumer.


(D)
This section applies only to a gift certificate issued or sold on or after the effective date of this section.”

SECTION
2.
This act takes effect July 1, 2004.
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