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[bookmark: billhead][bookmark: whattype]A JOINT RESOLUTION

[bookmark: titletop]CALLING FOR A CONSTITUTIONAL CONVENTION TO REVISE, AMEND, OR CHANGE THE CONSTITUTION OF THIS STATE; RECOMMENDING TO THE VOTERS OF THIS STATE TO VOTE FOR OR AGAINST THIS CONVENTION AT THE NEXT ELECTION FOR REPRESENTATIVES; AND PROVIDING THAT, IF APPROVED BY A MAJORITY OF QUALIFIED ELECTORS OF THIS STATE VOTING ON THE QUESTION, THE GENERAL ASSEMBLY AT ITS NEXT SESSION SHALL BY MAJORITY VOTE OF THE MEMBERSHIP PROVIDE BY LAW FOR THE COMPOSITION, FUNDING, ORGANIZATION, AND PROCEDURAL RULES OF THIS CONSTITUTIONAL CONVENTION.
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Be it enacted by the General Assembly of the State of South Carolina:

SECTION	1.	Pursuant to Section 3, Article XVI, Constitution of South Carolina, 1895, the General Assembly calls for a Constitutional Convention to revise, amend, or change this Constitution. If approved by a majority of qualified electors of this State voting on the question, the General Assembly at its next session shall by majority vote of the membership provide by law for the composition, funding, organization, and procedural rules of this Constitutional Convention.

SECTION	2.	The question of whether to hold a Constitutional Convention must be submitted to the qualified electors of this State at the next general election for representatives as provided in Section 3, Article XVI, Constitution of South Carolina, 1895. Ballots must be provided at the various voting precincts with the following words printed on the ballot: 
	“Must a Constitutional Convention be held to revise, amend, or change the Constitution of this State pursuant to Section 3, Article XVI, Constitution of South Carolina, 1895, and where approved by a majority of qualified electors of this State voting on the question, the General Assembly at its next session shall by majority vote of the membership provide by law for the composition, funding, organization, and procedural rules of this Constitutional Convention?

Yes	

No	

Those voting in favor of the question shall deposit a ballot with a check or cross mark in the square after the word ‘Yes’, and those voting against the question shall deposit a ballot with a check or cross mark in the square after the word ‘No’.”

SECTION	3.	This joint resolution takes effect upon approval by the Governor.
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