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[bookmark: titletop]TO AMEND SECTION 40-1-630(A) OF THE 1976 CODE, RELATING TO TEMPORARY PROFESSIONAL LICENSES, TO PROVIDE THAT A BOARD OR COMMISSION SHALL ISSUE A TEMPORARY PROFESSIONAL LICENSE TO THE SPOUSE OF AN ACTIVE DUTY MEMBER OF THE UNITED STATES ARMED FORCES UNDER CERTAIN CIRCUMSTANCES, AND TO AMEND SECTION 40-1-640(A) OF THE 1976 CODE, RELATING TO THE CONSIDERATION OF EDUCATION, TRAINING, AND EXPERIENCE COMPLETED BY AN INDIVIDUAL AS A MEMBER OF THE MILITARY, TO PROVIDE THAT A PROFESSIONAL OR OCCUPATIONAL BOARD OR COMMISSION SHALL ACCEPT THE EDUCATION, TRAINING, AND EXPERIENCE COMPLETED BY A MEMBER OF THE MILITARY IN ORDER TO SATISFY THE QUALIFICATIONS FOR ISSUANCE OF A LICENSE OR CERTIFICATION OR APPROVAL FOR LICENSE EXAMINATION IN THIS STATE.
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Be it enacted by the General Assembly of the State of South Carolina:

SECTION	1.	Section 40-1-630(A) of the 1976 Code is amended to read:

	“Section 40-1-630.	(A)	A board or commission that regulates the licensure of a profession or occupation under Title 40 may shall issue a temporary professional license for a profession or occupation it regulates to the spouse of an active duty member of the United States Armed Forces if the member is assigned to a duty station in this State pursuant to the official active duty military orders of the member. Nothing in this section should be construed as requiring a board or commission to grant licensure to the spouse of an active duty member of the United States Armed Forces absent evidence that all state law requirements for licensure have been met.”

SECTION	2.	Section 40-1-640(A) of the 1976 Code is amended to read:

	“Section 40-1-640.	(A)	A professional or occupational board or commission governed by this title may shall accept the education, training, and experience completed by an individual as a member of the Armed Forces or Reserves of the United States, National Guard of any state, the Military Reserves of any state, or the Naval Militias of any state and apply this education, training, and experience in the manner most favorable toward satisfying the qualifications for issuance of the requested license or certification or approval for license examination in this State, subject to the receipt of evidence considered satisfactory by the board or commission.”

SECTION	3.	Section 40-33-20(19)(a) of the 1976 Code is amended to read:

	“(a)	has successfully completed an advanced, organized formal CRNA education program at a minimum of the master’s level accredited by the national accrediting organization of this specialty area and that is recognized by the board;”

SECTION	4.	Section 40-33-34(A)(3)(b) of the 1976 Code is amended to read:

	“(b)	graduated before December 31, 2003, from an advanced, organized formal education program for nurse anesthetists accredited by the national accrediting organization of that specialty. CRNAs who graduate after December 31, 2003, must graduate with a minimum of a master’s degree from a formal CRNA education program for nurse anesthetists accredited by the national accreditation organization of the CRNA specialty. An advanced practice registered nurse must achieve and maintain national certification, as recognized by the board, in an advanced practice registered nursing specialty;”

SECTION	5.	This act takes effect upon approval by the Governor.
‑‑‑‑XX‑‑‑‑

[455]	1
